Vonós tanszak

„Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (…) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.”

Kodály Zoltán

Évről évre bővülő vonós tanszakunkon – amely magában foglalja a hegedülés, brácsázás és csellózás elsajátításának lehetőségét – jelenleg több mint 50 diák folytatja hangszeres tanulmányait. Négy kolléga foglalkozik a gyerekekkel, heti 2×30 percben. A kiemelkedően tehetséges tanulók számára lehetőség van a 2. zeneiskolai osztálytól a heti 2×45 perc igénybe vételére is.

Figyelembe vesszük a gyerekek egyéni képességeit, adottságait és az erősségeikre építve igyekszünk nem csupán a hangszerjátékból adódó élményekhez, hanem zenei műveltséghez, tudáshoz juttatni őket. Munkánkat és a lelki-szellemi törődés hatékonyságát szakmai felkészültségünk, tapasztalataink és folyamatos továbbképzések biztosítják. A vonós hangszereken keresztül törekszünk arra, hogy növendékeink megszeressék a zenét, megismerjék a következetes, kitartó, jól felépített munkában rejlő lehetőségeket, és gazdagodjanak személyiségükben. Mindehhez elengedhetetlenül szükségünk van a támogató szülői háttérre, legyen szó a napi gyakorlásról, motiválásról vagy a gyermekek biztatásáról.

Az egyéni órákon túl lehetőség van csoportos zenélésre is, amely további ösztönzést és a közös muzsikálás örömét  jelenti a tanulóknak.

A diákok évente legalább kétszer megmutathatják szorgalmuk gyümölcsét nyilvános tanszaki hangversenyeinken, fellépéseinken. Ezeken kívül természetesen számos alkalom kínálkozik intézmények belüli és kívüli szereplésekre is: kiállításmegnyitók, versenyek, gálák, egyéb rendezvények.

Zeneiskolánkban lehetőség van a megfelelő méretű hangszer ingyenes kölcsönzésére.

Szeretettel várjuk leendő diákjainkat vonós tanszakunkon!