Felvételi

,,Ha a gyermekkel sikerül megszerettetni a zenét, egész életére kincset adunk neki, de nemcsak neki, hanem az egész közösségnek.”

Kedves Szülők!

Ha szeretné, hogy gyermeke zeneértő, zenehallgató emberré váljon és tehetsége a zenei nevelés segítségével kibontakozhasson, jöjjön el gyermekével hangszerválasztó, felvételi meghallgatásunkra.

A meghallgatásokat május végén – június elején tartjuk a következő tanévre vonatkozóan, a pontos dátumról honlapunkon és az iskolai faliújságon április végétől lehet tájékozódni.

A felvételi meghallgatáson a leendő növendéknek és tanárának lehetősége van a személyes találkozásra, beszélgetésre a hangszerválasztásról, elképzelésekről, lehetőségekről. A hangszerválasztást több esetben befolyásolhatja a gyermek életkora és fizikai adottságai. A felvételi meghallgatáson pedagógusaink meghallgatják gyermeke éneklését, ritmus visszhangot játszanak vele.

Népszerű hangszerek esetében előfordul, hogy gyermeke várólistára kerül, szolfézs tanulmányait ebben az esetben is megkezdheti akkor is, ha a hangszeres tanulmány elkezdésére még várnia kell.

Milyen elfoglaltsággal jár a zenetanulás?

Kötelező tárgy: a szolfézs, mely heti 2×45 perces csoportos óra.

Célja: a zenei írás-olvasás elsajátítása, a ritmus- és hallásfejlesztés, a hangszertanulás segítése.

Főtárgy: a választott hangszer, heti 2×30 perc egyéni óra.

Milyen hangszert tanulhatnak iskolánkban?

Zongora, orgona, hegedű, gordonka, gitár, furulya, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, trombita, kürt, harsona, tuba, ütő hangszerek és magánének.

A vonós és fúvós hangszerek kölcsönözhetőek.

Zongora tanszakra jelentkezők esetében elvárás az otthoni gyakorlás biztosítottsága. Kezdő növendékek esetében zongoragyakorlási lehetőséget kérelemre biztosítani tudunk.

Néhány év hangszertanulás után növendékeink bekapcsolódhatnak a Zeneiskolánkban működő együttesek: Big Band Zenekar, Fuvolaegyüttes, Gitáregyüttes, Kürt együttes, Ütő együttes, Vonós kamara együttesek munkájába is, melyekben számos zenei élménnyel gazdagodnak.

A hangszerválasztásban segítséget nyújtanak hangversenyeink, hangszerbemutatóink, melyek mindenki számára nyitottak és ingyenesek. Ezekről az alkalmakról folyamatosan tájékoztatást adunk honlapunkon.

Milyen anyagi terhet jelent a zeneiskolai képzés a szülő számára?

A művészetoktatás térítési- illetve tandíj ellenében vehető igénybe, melynek összege jogszabályban meghatározott módon kerül kiszámításra, befizetése félévenként történik október és március hónapokban.

A térítési díj tanulmányi eredménytől függően változik. A 2017/2018. tanévben a térítési díj összege: 6700ft/félév.

Fontos, hogy amennyiben gyermeke másik művészeti iskolában is tanul (dráma, tánc, képzőművészet vagy hangszer) térítési díjat csak az egyik helyen állapíthatnak meg. A szülő nyilatkozaton kéri, hogy mely intézményben kívánja igénybe venni a térítési díjat. A másik intézményben tandíjat fog fizetni.

Érdeklődésüket szeretettel várjuk egész évben az alábbi elérhetőségeken:

Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola

Szolnok, Réz utca 1.

tel: 06-56/514-626

e-mail: bbzenesuli@gmail.com