Big Band koncertek

A Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Big Band együttese három nap alatt 8 sikeres koncertet adott a környék általános iskoláinak, ahol a könnyűzene szépségeivel, előadásmódjával, stílusaival ismertette meg a gyerekeket. A projektet a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Testközelben a vonósok III.

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott, „Testközelben a vonósok” elnevezésű projektünket ezúttal a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola diákjai tekinthették meg.

Gordonkás szakmai nap

2018. november 30-án gordonka szakmai napot tartottunk, amelyen Agócs Márta gordonkaművész, a Kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium tanára tartott továbbképzést. A kurzus célja a helyes hangszerkezelés, a zenei gondolatok megfelelő formába történő öntése, átadása volt, amelyek segítségére lehetnek a pedagógusnak és a növendéknek egyaránt. A különböző módszereket több bemutató óra keretén belül ismerhették meg a program résztvevői. 

Zongorás szakmai nap

Iskolánkban 2018. november 26.-án Zongorás Szakmai Napot rendeztünk. A program meghívott előadója Megyimóreczné Schmidt Ildikó volt, aki a pécsi zeneiskola, művészeti középiskola, és a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának zongora tanára. Rendezvényünkre nagy volt az érdeklődés a régió tanárai körében. 6 zeneiskolából 17 pedagógus és 10 növendék jelentkezett. Oldott, baráti légkörben és magas szakmai színvonalon zajlott az előadás és a konzultáció egyaránt. Tanszakunkról Tóth Blanka, Nagy Kornél Márk és Ősz Matilda Flóra mutatta be tudását.