Szolnoki Bartók Béla
Alapfokú Művészeti Iskola

Szolnoki Bartók Béla
Alapfokú Művészeti Iskola

Szolnoki Bartók Béla
Alapfokú Művészeti Iskola

Szolnoki Bartók Béla
Alapfokú Művészeti Iskola

Szolnoki Bartók Béla
Alapfokú Művészeti Iskola

Arrow
Arrow
Slider

,,Ha a gyermekkel sikerül megszerettetni a zenét, egész életére kincset adunk neki, de nemcsak neki, hanem az egész közösségnek.”

Kedves Szülők!

Ha szeretné, hogy gyermeke zeneértő, zenehallgató emberré váljon és tehetsége a zenei nevelés segítségével kibontakozhasson, jöjjön el gyermekével hangszerválasztó, felvételi meghallgatásunkra.

A meghallgatásokat május végén - június elején tartjuk a következő tanévre vonatkozóan, a pontos dátumról honlapunkon és az iskolai faliújságon április végétől lehet tájékozódni.

A felvételi meghallgatáson a leendő növendéknek és tanárának lehetősége van a személyes találkozásra, beszélgetésre a hangszerválasztásról, elképzelésekről, lehetőségekről. A hangszerválasztást több esetben befolyásolhatja a gyermek életkora és fizikai adottságai. A felvételi meghallgatáson pedagógusaink meghallgatják gyermeke éneklését, ritmus visszhangot játszanak vele.

Népszerű hangszerek esetében előfordul, hogy gyermeke várólistára kerül, szolfézs tanulmányait ebben az esetben is megkezdheti akkor is, ha a hangszeres tanulmány elkezdésére még várnia kell.

Milyen elfoglaltsággal jár a zenetanulás?

Kötelező tárgy: a szolfézs, mely heti 2x45 perces csoportos óra.

Célja: a zenei írás-olvasás elsajátítása, a ritmus- és hallásfejlesztés, a hangszertanulás segítése.

Főtárgy: a választott hangszer, heti 2x30 perc egyéni óra.

Milyen hangszert tanulhatnak iskolánkban?

Zongora, orgona, hegedű, gordonka, gitár, furulya, fuvola, oboa, klarinét, szaxofon, trombita, kürt, harsona, tuba, ütő hangszerek és magánének.

A vonós és fúvós hangszerek kölcsönözhetőek.

Zongora tanszakra jelentkezők esetében elvárás az otthoni gyakorlás biztosítottsága. Kezdő növendékek esetében zongoragyakorlási lehetőséget kérelemre biztosítani tudunk.

Néhány év hangszertanulás után növendékeink bekapcsolódhatnak a Zeneiskolánkban működő együttesek: Big Band Zenekar, Fuvolaegyüttes, Gitáregyüttes, Kürt együttes, Ütő együttes, Vonós kamara együttesek munkájába is, melyekben számos zenei élménnyel gazdagodnak.

A hangszerválasztásban segítséget nyújtanak hangversenyeink, hangszerbemutatóink, melyek mindenki számára nyitottak és ingyenesek. Ezekről az alkalmakról folyamatosan tájékoztatást adunk honlapunkon.

Milyen anyagi terhet jelent a zeneiskolai képzés a szülő számára?

A művészetoktatás térítési- illetve tandíj ellenében vehető igénybe, melynek összege jogszabályban meghatározott módon kerül kiszámításra, befizetése félévenként történik október és március hónapokban.

A térítési díj tanulmányi eredménytől függően változik. A 2017/2018. tanévben a térítési díj összege: 6700ft/félév.

Fontos, hogy amennyiben gyermeke másik művészeti iskolában is tanul (dráma, tánc, képzőművészet vagy hangszer) térítési díjat csak az egyik helyen állapíthatnak meg. A szülő nyilatkozaton kéri, hogy mely intézményben kívánja igénybe venni a térítési díjat. A másik intézményben tandíjat fog fizetni.

Érdeklődésüket szeretettel várjuk egész évben az alábbi elérhetőségeken:

Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola

Szolnok, Réz utca 1.

tel: 06-56/514-626

e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

     Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola

     OM azonosító: 040099

     5000 Szolnok, Réz utca 1.

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36/56/514-626

Fax: +36/56/514-626